AKTUELNO

Gradski menadžer je istakao da svi građani Beograda, bez obzira da li žive u Surčinu, Lazarevcu ili u centru Beograda treba da imaju isti nivo usluga.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kome će se nalaziti nove prostorije Gradskog centra za socijalni rad - odeljenje Surčin, i najavio da će posao biti završen do kraja marta. Reč je o objektu u centru Surčina, u Vojvođanskoj ulici broj 80, a Vesić kaže da je Grad Beograd za radove izdvojio oko 6,5 miliona dinara sa PDV-om.

Radovi podrazumevaju renoviranje prostorija ukupne površine od skoro 190 kvadratnih metara i obuhvataju građevinske i zanatske radove, ugradnju nove stolarije, parketa i laminata, novu fasadu, postavljenje izolacije, krečenje i kompletnu rekontrukciju elektro instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže.

- Na ovaj način podižemo nivo usluga koje treba da dobiju korisnici Centra za socijalni rad. Ovo je još jedan dokaz da se mi, kao Grad Beograd, veoma odgovorno odnosimo prema takozvanim prigradskim opštinama i da pokušavamo da izjednačimo nivo usluga u tim i centralnim opštinama bez obzira da li su u pitanju centri za socijalni rad, vrtići, škole ili infrastruktura. To je za nas važno i to je naša politika - istakao je Vesić.

On je dodao da svi građani Beograda, bez obzira da li žive u Surčinu, Lazarevcu ili u centru Beograda treba da imaju isti nivo usluga. Kako je istakao, zahvaljujući sadašnjoj gradskoj vlasti koja u poslednje četiri godine više ulaže u priradske opštine i "agilnom" rukovodstvu opštine Surčin koje se trudi da se stanje u toj opštini popravi građani Surčina mogu da osete da su Beograđani kao i oni koji žive u centru i da se o njima brine.

- Kada kažem da treba da izjednačnimo centralne i prigradske opštine to ne znači da treba samo uraditi put, vodu, kanalizaciju ili gradski prevoz, to znači da i dete koje živi u Surčinu ima iste uslove u vrtcihu kao i ono koje živi u centru grada, da korisnici ovog Centra za socijalni rad imaju iste uslove kakve imaju oni u centru grada... - naveo je Vesić i istakao da se tada može reći da su svi delovi Beograda jednaki.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da će, po završetku radova, zaposleni u Centru za socijalni rad imati duplo veći prostor gde će na najbolji mogući način moći da obavljaju svoje poslove.

- Ono što je najbitnije, građani će na pravi način i u najboljim uslovima moći da ostvaruju prava i usluge iz domena socijalne zaštite - istakla je ona i dodala da će Grad nastaviti da ulaže u objekte socijalne zaštite grada Beograda.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je rekao da je prezadovoljan kada funkcioneri Grada dođu u tu opštinu jer to "odmah znači jedan problem manje".

- Mi ćemo verovatno za mesec dana otvoriti ovaj centar i imaćemo jedan problem manje i zato kažem, neka dolaze kod nas svaki dan jer to znači ubrzano rešavanje problema koje smo nasledili - dodao je Šuša.

Govoreći o radovima on je, između ostalog, najavio da će uskoro početi izgradnja fiskulturne sale u Bečmenu, a nakon toga i izgradnja fiskulturne sale u Dobanovcima.

#Centar za socijalni rad

#Goran Vesić

#Surčin

'